Focaccia římská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Droždí
  • 250 g Cibule červená
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 89.1 mg
  • Vláknina 5778 mg
  • Vitamín A 5778 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme droždí a cukr a smícháme s 1 l vody, necháme 15 minut kvasit v teple.

  • 2

    Smícháme mouku se solí, přidáme směs droždí, 1/2 rozmarýnu, zbytek vody a vypracujeme těsto. Válíme ho 4 minuty, poté přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme 30 minut kynout, aby mělo těsto dvojnásobný objem.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, rozetřený česnek a 5 minut smažíme. Pánev zakryjeme poklicí a smažíme, dokud nezačne cibule karamelizovat.

  • 4

    Těsto vyndáme z mísy a vyválíme těsto do čtverce. Těsto položíme na vysoký plech a vytvarujeme ho, aby i na krajích bylo stejně rovné. Rozprostřeme cibuli na těsto a posypeme zbývajícím rozmarýnem.

  • 5

    V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200°C.

  • 6

    Nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu