Pečená koleda s mletým uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 225.4 mg
  • Draslík 102.9 mg
  • Vláknina 4493 mg
  • Vitamín A 4493 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme k ní celé vajíčko, žloutek, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, pepř a dobře vypracujeme těsto. Na vále těsto vyválíme na tenkou placku a několikrát ji přeložíme. zabalíme je do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny v chladničce.

  • 2

    Mezitím si pomeleme uzené vařené maso. Těsto po 2 hodinách na vále znovu rozválíme na sílu asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 9 x 7 cm. Do středu dáme lžíci pomletého masa, těsto spojíme a vytvarujeme z něj vajíčka.

  • 3

    Pečící plech potřeme 1 lžicí sádla, "vajíčka" poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, na několika místech těsto vždy propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova.

  • 4

    Pečenou koledu s uzeným podáváme teplou i studenou.

Komentáře k receptu