Slaný koláč s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 120 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 50 g Olivy černé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 40 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 250 g Ricotta
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 18.6 mg
  • Draslík 192.1 mg
  • Vláknina 3301.3 mg
  • Vitamín A 3301.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme ricottu, přidáme zakysanou smetanu a vyšleháme. Sušená rajčata scedíme, nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme, olivy vypeckujeme, polovinu posekáme nadrobno, polovinu nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozkrojíme napůl. Kulatou formu na koláče vysteleme papírem na pečení, listové těsto rozválíme na středně silný plát a vyřízneme z něj kolo o velikosti formy. Těsto vložíme do formy, do ricottového krému vmícháme česnek, majoránku, sušená rajčata, posekané olivy, sůl, pepř a vymícháme krém. Tento krém naneseme rovnoměrně na těsto, ozdobíme plátky oliv, půlkami rajčátek, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.

  • 2

    Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníčky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu