Cibulový koláč s žampiony
Suroviny
- 600 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 70 g Zakysaná smetana
 - 300 g Sýr Feta
 - 170 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 550 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 71.9 mg
 - Draslík 450.1 mg
 - Vláknina 6120.3 mg
 - Vitamín A 6120.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, změklým máslem a smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme dno vidličkou, vyložíme např. keramickými kuličkami a v předehřáté troubě na 200°C pečeme zhruba 10 minut. Poté kuličky odstraníme a korpus dopečeme dozlatova.
 - 
                                2
Meitím cibuli nakrájíme nadrobno, tymián nasekáme najemno, žampiony rozčtvrtíme. Na pánvi zpěníme cibuli s tymiánem a osmažíme dozlatova. K cibuli rozdrobíme sýr a promícháme. Na další pánvi na másle osmažíme žampiony, vmícháme smetanu, sůl, pepř a odložíme na teplo.
 - 
                                3
Do korpusu navrstvíme cibulovou směs smíchanou se žampiony, ozdobíme najemno posekanou petrželovou natí a podáváme.