Koláč plněný artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Droždí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1751 kcal
  • Sacharidy 336 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2569 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 213 g
  • Cholesterol 231.7 mg
  • Draslík 7653.6 mg
  • Vláknina 227569 mg
  • Vitamín A 227569 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 260.2 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:

  • 2

    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.

  • 3

    Připravíme si artyčokovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm podusíme artyčoky pokrájené na čtvrtky. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Artyčoky rozprostřeme na koláč.

  • 4

    V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a osolíme. Směsí ze smetany zalijeme koláč.

  • 5

    Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře k receptu