Mandlový zákusek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 50 g Mandle plátky
  • 200 g Med včelí
  • 300 g Mandle
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 2 plátek Oplatky dortové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 375.9 mg
  • Vláknina 11675 mg
  • Vitamín A 11675 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 9.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, pokrájíme a v pánvi nasucho orestujeme dozlatova.

  • 2

    V hrnci si rozehřejeme med, přidáme k němu nastrouhanou kůru z citronu a vanilkový cukr, zamícháme a opatrně pak vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Směs za stálého míchání vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až se začne odlepovat od vařečky. Pak do směsi přidáme mandle, důkladně promícháme a horké mandlové těsto přelijeme do dortové formy, na jejíž dno jsme položili dortovou oplatku. Druhou dortovou oplatkou směs zakryjeme a zatížíme.

  • 4

    Mandlový dort dáme na chladné místo uležet a nejlépe až druhý den jej podáváme ozdobený šlehačkou, čerstvými jahodami a plátky mandlí.

Komentáře k receptu