Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 424.5 mg
 - Vláknina 8430 mg
 - Vitamín A 8430 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme.
 - 
                                2
Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet.
 - 
                                3
Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů.
 - 
                                4
Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.