Pomerančovo-citronový sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Pomeranče
  • 4 ks Cukr kostkový
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • 4 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 477.1 mg
  • Vláknina 13846.1 mg
  • Vitamín A 13846.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče a citron důkladně omyjeme, osušíme, ze dvou pomerančů a citronu kostkami cukru odřeme kůru, ze všech citrusů vymačkáme šťávu. Cukr necháme rozpustit ve 1/4 litru vlažné vody, přidáme pomerančovou i citronovou šťávu a vodu z pomerančových květů. Přelijeme do kovové mísy a necháme cca 4 hodiny chladit v mrazáku. Mezitím několikrát promícháme.

  • 2

    Pistácie nasekáme najemno, smícháme s mletým hřebíčkem a skořicí. Ze ztuhlého sorbetu vykrajujeme kuličky a rozdělíme do misek. Posypeme ochucenými pistáciemi a ihned podáváme.

Komentáře k receptu