Mufiny s dýní a hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 šálek Cukr třtinový
  • 0.25 šálek Hrozinky
  • 0.333333 šálek Melasa
  • 1.9 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 689.6 mg
  • Vláknina 5012.3 mg
  • Vitamín A 5012.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 190 °C, formy na mufiny vymažeme máslem a odložíme je stranou.

  • 2

    V míse smícháme máslo, cukr, melasu, vejce a vše důkladně rozmícháme, poté přimícháme rozmixovanou dýni, mouku, sůl, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a nakonec přidáme hrozinky.

  • 3

    Těsto nandáme do připravených forem. Formy plníme jen do poloviny, při pečení nám těsto nakyne.

  • 4

    Pečeme zhruba 20 minut.

  • 5

    Po upečení mufiny vyklepeme s forem a necháme vychladit, poté můžeme servírovat.

Komentáře k receptu