Reveňový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 1000 g Reveň (Rebarbora)
  • 250 g Cukr moučkový
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 383.4 mg
  • Vláknina 7082.8 mg
  • Vitamín A 7082.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Reveň oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.

  • 2

    Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozprostřeme plátky reveně, posypeme omytými rozinkami, skořicí a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Po vychladnutí závin nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu