Jablka v sněhové závěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Džem rybízový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 10 ks Jablka
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 438.2 mg
  • Vláknina 14396.1 mg
  • Vitamín A 14396.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto, které následně na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout.

  • 2

    Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček, vytvořený z odkrojeného těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě upečeme do zlatova.

  • 3

    Mezitím oloupeme jablka a podusíme je v bílém víně, smíchaném s vodou a s cukrem. Naplníme je zavařeninou, poklademe jimi koláč, nakupíme na ně sladký sníh, posypeme cukrem a v troubě necháme ještě cca 4 minuty zrůžovět.

  • 4

    Hotový koláč přemístíme na mísu, ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu