Broskvové poháry se skořicovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrozinky
  • 800 g Kompot broskvový
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 190.2 mg
  • Draslík 379.6 mg
  • Vláknina 17195.5 mg
  • Vitamín A 17195.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko smícháme se Solamylem, zašleháme cukr, skořici a vejce. V hrnci směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme. Než se směs začne vařit, odstavíme ji a za občasného promíchání necháme vychladnout.

  • 2

    Scezené a okapané broskve nakrájíme na tenčí dílky. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a smetanu ušleháme dopevna. Ušlehanou smetanu vmícháme do vychladlého krému.

  • 3

    Do poháru rozdělíme broskve, přelijeme krémem, posypeme hrozinkami v čokoládě a vychlazené podáváme.

Komentáře k receptu