Lívance s jahodovou kaší
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Jahody zahradní
 - 40 g Cukr krupice
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Sodovka
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 800 ml Jogurt bílý
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Ovesné vločky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 225.1 mg
 - Draslík 752.3 mg
 - Vláknina 13636 mg
 - Vitamín A 13636 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce našleháme s mlékem, solí a práškem do pečiva. Po částech vmícháme mouku a nakonec přilijeme sodovku. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
 - 
                                2
Z těsta pečeme lívance po obou stranách na olejem vymazaném lívanečníku.
 - 
                                3
Příprava jahodové kaše: Omyté jahody rozmačkáme vidličkou, osladíme, přidáme nasucho opražené ovesné vločky a vše zalijeme rozmíchaným jogurtem. Kaši necháme vychladit.
 - 
                                4
Na upečené lívance rozetřeme jahodovou kaši a podáváme.