Závin jogurtový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1091 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 506.5 mg
  • Vláknina 17824.5 mg
  • Vitamín A 17824.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto.

  • 2

    Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme na ni trochu strouhanky a jablka na ni poklademe.

  • 3

    Nasypeme cukr, rozinky a zabalíme jako klasický závin.

  • 4

    Potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu