Dezert pistáciový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 225 g Mléko plnotučné sušené
  • 225 g Pistácie
  • 500 g Cukr krupice
  • 2 ks Kardamom
  • 1 špetka Šafrán
  • 8.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Růžová voda
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 567.1 mg
  • Vláknina 16213.4 mg
  • Vitamín A 16213.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu (6 dl) nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, odstavíme, dáme do ní pistácie a necháme 5 minut máčet. Poté je necháme okapat a zbavíme je zbytků slupek. Pistácie rozmixujeme v mixéru, přidáme k nim sušené mléko a promícháme.

  • 2

    Zbývající vodu a cukr smícháme v hrnci a zahříváme. Když se sirup začne zahušťovat, přidáme šafrán, kardamom a růžovou vodu. Potom sirup přidáme k pistáciové směsi a vaříme 5 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Dáme stranou a necháme vychladit.

  • 3

    Po vychladnutí vyválíme v dlaních koule, ozdobíme mandlemi a čerstvou mátou a necháme ztuhnout.

  • 4

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu