Pistáciový věnec
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Pistácie
 - 200 g Cukr krupice
 - 30 g Cukr krupice
 - 60 g Cukr moučkový
 - 100 g Solamyl
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 špetka Sůl
 - 2 cl Rum
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 1 polévková lžíce Hera
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 66.3 mg
 - Draslík 121.3 mg
 - Vláknina 2342.5 mg
 - Vitamín A 2342.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce utřeme máslo s cukrem, špetkou soli, vejci. Pak přimícháme pomerančovou kůru, sezamový olej, rum, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.
 - 
                                2
Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
 - 
                                3
V kastrůlku smícháme mléko, cukr, vanilkový pudink a připravíme hustý pudink. Pak necháme pudink vychladnout.
 - 
                                4
V míse utřeme do pěny máslo s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháváme studený vanilkový pudink a vyšleháme jemný vanilkový krém.
 - 
                                5
Bábovkový věnec dvakrát podélně rozřízneme a všechny části k sobě slepíme vrstvou vanilkového krému. Zbytkem krému potřeme celý věnec a nakonec ho celý bohatě posypeme nasekanými pistáciemi.