Skořicové vafle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 125 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 20 mg
  • Vláknina 896.2 mg
  • Vitamín A 896.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo se špetkou soli do pěny, pak do něj přimícháme cukr, vejce a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a všechny suroviny se dobře nepropojí. Nakonec přidáme skořici, mleté vlašské ořechy, mouku a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Těsto položíme na vál, tvoříme z něj placičky. Formu na vafle vymažeme olejem a placičky pokládáme dovnitř. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vyjmeme, servírujeme na připravené talíře a sypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu