Perníčky s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 70 g Cukr krupice
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 320 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 151 mg
  • Vláknina 2113.2 mg
  • Vitamín A 2113.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med spolu s cukrem dáme do vhodné misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně. Metlou šleháme až do rozpuštění cukru. Vybereme z vodní lázně a občasným promícháním necháme volně vychladnout.

  • 2

    Medovou směs přeložíme do větší misky, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo. Přisypeme mouku, kakao, kypřící prášek, rozklepneme vejce, nakonec vsypeme perníkové koření. Rukou vypracujeme nelepivé a husté těsto.

  • 3

    Rozválíme je na moukou posypaném vála na velký plát, silný 5 mm. Z těsta formičkami vykrajujeme různé tvary, pokládáme je na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 10-12 minut.

  • 4

    Po upečení ihned perníčky potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu