Anglické koláčky k snídani

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 g Rozinky bílé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Džem jahodový
  • 2.4 g Hera
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.25 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 105.3 mg
  • Vláknina 2818.4 mg
  • Vitamín A 2818.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 2

    Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.

  • 3

    Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.

Komentáře k receptu