Ananasový dort z jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 70 g Cukr krupice
  • 125 ml Džus pomerančový
  • 2 ks Piškoty dětské kulaté
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Šlehačka ve spreji
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 0.25 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 220.9 mg
  • Vláknina 9733.5 mg
  • Vitamín A 9733.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká, zalijeme je zbylou vodou a džusem, v nichž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Když masa trochu vychladne, vmícháme do ní piškoty, zvlhčené rumem.

  • 3

    Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do ní jablkovou masu s piškoty. Po zchladnutí uložíme do lednice, a to minimálně do druhého dne. Čím více se dort odleží, tím více v něm chutnají jablka jako ananas.

  • 5

    Před podáním odstraníme okraj formy (nepřeklápíme), nakrájíme na výseče a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu