Hraběnčiny řezy II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Mouka polohrubá
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 6 g Kypřící prášek do pečiva
  • 200 g Cukr moučkový
  • 600 g Jablka
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 g Rozinky
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 235.4 mg
  • Vláknina 8820.3 mg
  • Vitamín A 8820.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a rychle vypracujeme těsto.

  • 2

    2/3 těsta vymačkáme na plech, zbylé těsto necháme v chladničce odpočinout.

  • 3

    Těsto na plechu poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme skořicí, rozinkami a mletými ořechy. Na jablka rozprostřeme pevný sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Navrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto.

  • 4

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu