Koláč s medovým mascarpone s ořechy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Mascarpone
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Třtinový cukr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 116.1 mg
  • Vláknina 4785 mg
  • Vitamín A 4785 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem na 180 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout.

  • 3

    Mascarpone necháme zteplat na pokojovou teplotu, pak do něj vmícháme med a potřeme tím koláč. Necháme ztuhnout v lednici.

  • 4

    Cukr necháme zkaramelizovat s máslem, přidáme ořechy a chvíli mícháme. Koláč jimi ozdobíme.

Komentáře k receptu