Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Máslo čerstvé
  • 85 g Xylitol
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 280 g Jablka
  • 25 g Ořechy pekanové
  • 25 g Ovesné vločky
  • 200 ml Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 111.1 mg
  • Vláknina 3500.3 mg
  • Vitamín A 3500.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme.

  • 2

    Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmícháme mouku, namočené ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme jablko.

  • 3

    Těsto přelijeme do pečící formy a nahoře posypeme pekanovými ořechy.

  • 4

    Pečeme 35-45 minut na 180 °C.

  • 5

    Podáváme s řeckým jogurtem.

Komentáře k receptu