Ořechové tyčinky s datlemi
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Cukr krupice
 - 100 g Datle
 - 80 g Ořechy vlašské
 - 250 g Ovesné vločky
 - 20 g Tuk rostlinný
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 585.1 mg
 - Vláknina 18984.5 mg
 - Vitamín A 18984.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 8.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 60.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pečení tyčinek použijeme formu o velikosti 30x20 cm, kterou vymažeme tukem. Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
Datle vypeckujeme a spolu s ořechovými jádry posekáme. Pomerančovou kůru a šťávu, olej, sůl, cukr, med, máslo na mírném plameni povaříme a necháme zchladnout. Poté vlijeme do mísy, přidáme ořechy, datle, vločky a dobře propracujeme.
 - 
                                3
Vzniklou hmotu vtiskneme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba čtvrt hodiny. Po upečení si nožem na povrchu vyznačíme tyčinky. Vychladlou hmotu vyložíme na vál a ostrým nožem nakrájíme tyčinky.