Lívance s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Mouka polohrubá
  • 150 g Jablka
  • 10 g Droždí
  • 10 g Cukr krystal
  • 20 g řepkový olej
  • 30 g Džem jahodový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 293.5 mg
  • Vláknina 7590 mg
  • Vitamín A 7590 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmícháme droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidáme vejce a mouku, opatrně osolíme a v teple necháme vykynout.

  • 2

    Do vykynutého těstíčka vmísíme nastrouhaná oloupaná jablka.

  • 3

    Z obou stran opékáme na rozpáleném lívanečníku.

  • 4

    Před podáváním lívance pomažeme džemem.

Komentáře k receptu