Jahelník mrkvový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 163 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 187.2 mg
  • Vláknina 11336.2 mg
  • Vitamín A 11336.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, odstavíme, zakryjeme a v teple necháme tak dlouho, až se vsákne všechna tekutina.

  • 2

    Změklé jáhly dáme do mísy, přilijeme kokosové mléko, limetovou šťávu ze tří limetek a kůru nastrouhanou z jedné limety, cukr a vše promícháme.

  • 3

    Remosku vymažeme tukem, vložíme polovinu jáhlové směsi, na ně navrstvíme najemno nastrouhanou mrkev a zakryjeme zbytkem směsi. Poklademe kolečky limety, posypeme cukrem a pečeme cca 50min až cukr na povrchu dozlatova zkaramelizuje.

Komentáře k receptu