Mrkvová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 225 g Ořechy vlašské
  • 500 g Cukr krupice
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 250 ml Džus jablečný
  • 350 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 179.6 mg
  • Vláknina 7825 mg
  • Vitamín A 7825 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

  • 3

    Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.

Komentáře k receptu