Čokoládová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 90 g Cukr krupice
  • 20 g Čokoláda hořká
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Brandy
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 314.7 mg
  • Draslík 81.8 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout.

  • 2

    Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi

  • 3

    10 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí.

  • 4

    Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu.

  • 5

    Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce.

Komentáře k receptu