Hrníčková čokoláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 3 g Čaj černý
  • 10 g Cukr moučkový
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 201.1 mg
  • Draslík 436.3 mg
  • Vláknina 10500 mg
  • Vitamín A 10500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme do kovové misky, přidáme máslo, přilijeme trošku mléka, misku vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání metlou necháme rozpustit a spojit. Přidáme žloutek, nasekané čajové lístky, podle chuti osladíme a důkladně promícháme. Čokoládu nalijeme do dvou malých kávových šálků a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Čokoládu podáváme přímo v šálcích s malou dezertní lžičkou.

Komentáře k receptu