Sladké pralinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 90 g Cukr moučkový
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 150 g Džem rybízový
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Cukr moučkový
  • 20 g Ztužovač šlehačky
  • 350 g Cukr moučkový
  • 40 ml Voda pitná
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Potravinářská barva
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 436.2 mg
  • Draslík 113.6 mg
  • Vláknina 885.2 mg
  • Vitamín A 885.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky s cukrem dáme do misky a vyšleháme na tuhý sníh. V jiné misce na hustou pěnu vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Sníh se žloutkovou pěnou smícháme dohromady a zlehka přimícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme kolečka, jako jsou kulaté dětské piškoty, na papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě 20 minut. Upečené piškoty necháme vychladnout a potom je opatrně nožem sloupneme z papíru.

  • 2

    Z vrchní části piškotu odřízneme špičku a otočíme piškoty vrchní částí dolů. Všechny otočené piškoty potřeme džemem. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou opět naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na piškoty vysoké kopečky.

  • 3

    Do misky dáme cukr, bílky, citrónovou šťávu, horkou vodu. Šleháme 10-15 minut na hustou a lesklou polevu. Do polevy namáčíme vysoké kopečky, které necháme v lednici zatuhnout. Do zbylé polevy dáme cukrářské barvivo a pomocí papírového kornoutku ozdobíme kopečky, které poklademe do papírových košíčků. Necháme v lednici zatuhnout.

Komentáře k receptu