Fudge s bonbony s arašídovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 590 g Cukr krupice
  • 270 g Arašídová pomazánka
  • 150 g Salko
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 88.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.

  • 2

    Do středně velkého rendlíku vložíme na kostičky pokrájené máslo a na mírném ohni je zahříváme, dokud se téměř všechno nerozehřeje. Přilijeme plnotučné kondenzované mléko, přidáme krupicový cukr a sůl, mícháme, dokud není cukr rozpuštěný. Navlhčíme štětec a setřeme směs ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. Vaříme, dokud směs nezačne vřít, pak do ní vložíme cukrářský teploměr a za občasného míchání vaříme do teploty 113 °C. Odstavíme rendlík a do směsi přidáme marshmallow krém, arašídovou pomazánku a vanilkovou příchuť. Mícháme, aby se přísady do směsi zapracovaly a utvořila se hladká hmota.

  • 3

    Asi polovinu hmoty nalijeme do připravené mísy s alobalem a rovnoměrně ji rozetřeme, posypeme polovinou miniaturních bonbonků s arašídovou pomazánkou a zalijeme je druhou polovinou hmoty. Hmotu rozetřeme, aby byla rovnoměrně vysoká, posypeme ji zbývajícími bonbonky, které se začnou trochu rozehřívat, proto musíme pracovat rychle a nesmíme pohybovat mísou.

  • 4

    Fudge uložíme přes noc v pokojové teplotě, nebo alespoň na 3 hodiny v chladničce, aby dobře ztuhlo. Poté vyjmeme fudge z mísy a odstraníme alobal. Ztuhlou hmotu rozkrájíme ostrým velkým nožem na kousky 2,5 x 2,5 cm, pečlivě je zabalíme a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uložíme do chladničky. Takto ošetřené nám vydrží až 14 dní. Získali jsme 1360 gramů vynikajících bonbonů, ktereé před podávání necháme dojít do pokojové teploty.

Komentáře k receptu