Mandlové bonbónky s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle mleté
  • 65 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Voda z pomerančových květů
  • 12 ks Ořechy vlašské
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 509.3 mg
  • Vláknina 14645.3 mg
  • Vitamín A 14645.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandlovou moučku smícháme s práškovým cukrem, vodou z pomerančových květů a žloutek a vytvoříme těsto.

  • 2

    Potřenýma rukama máslem vytvoříme z masy 12 kuliček a zploštíme je.

  • 3

    Po obou stranách do nich vtiskneme polovinu vlašského ořechu.

  • 4

    Na plech rozložíme bonbónky.

  • 5

    Do kastrůlku dáme suroviny na karamel - cukr, vodu, citr.šťávu a lehce zahříváme, aby se cukr rozpustil, poté zvýšíme teplotu a vaříme, dokud karamel nezhnědne.

  • 6

    Karamelem pokapeme bonbónky a necháme ztuhnout.

  • 7

    Do papírových košíčků vložíme bonbónky a podáváme ke kávě.

Komentáře k receptu