Hrušková bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Hruška
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 42.6 mg
  • Draslík 149.6 mg
  • Vláknina 2510.7 mg
  • Vitamín A 2510.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku, cukr krupici, mléko, olej, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme v tekuté těsto (můžeme i rozmixovat mixérem).

  • 2

    Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něho opatrně nalijeme.

  • 3

    Hrušky si nakrájíme na drobné kousky (můžeme nechat i slupku) a poklademe je různě na těsto.

  • 4

    Poté pečeme 30 – 40 minut ve vyhřáté troubě na 170 stupňů C. Hotovou buchtu poznáme podle toho, že do ní píchneme dřevěnou špejlí a těsto na ní neulpívá.

Komentáře k receptu