Myšky v sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Čokoláda bílá
  • 50 g Marcipánová hmota surová
  • 20 g Čokoláda na vaření
  • 70 g Cukr krupice
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 40 g Tvaroh tučný
  • 60 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Potravinářská barva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Cukrové zdobení
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 33.2 mg
  • Vláknina 611.9 mg
  • Vitamín A 611.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni.

  • 2

    Kouličky předem připravené podle základního receptu ponoříme do čokolády - na jedné straně je necháme ponořené déle a postup zopakujeme, aby se vytvořil podlouhlý čumáček. Do každého čumáčku vtiskneme cukrové zdobení barevnou perličku.) Kouličky necháme zaschnout.

  • 3

    Marcipánovou hmotu prohněteme s 50g cukru. Polovinu obarvíme šedou potravinářskou barvou, polovinu žlutou barvou.

  • 4

    Část šedě obarvené hmoty rozválíme a vykrájíme malé trojúhelníčky - ouška. Ze zbylé šedé hmoty vytvarujeme myškám ocásky.

  • 5

    Ze zbylého cukru a z trošky vody umícháme polevu. Ouška a ocásky pomocí polevy přilepíme na kouličky. Oči myškám nakreslíme rozpuštěnou čokoládou.

  • 6

    Ze žlutě obarveného marcipánu nakrájíme trojhránky sýru a do každého trojhránku zapíchneme myšku.

  • 7

    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

  • 8

    Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

  • 9

    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

  • 10

    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

  • 11

    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Komentáře k receptu