Myšky z vařených vajec

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 ks Dýňová semínka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 165.2 mg
  • Draslík 853.6 mg
  • Vláknina 13489.2 mg
  • Vitamín A 13489.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařená vejce rozpůlíme, naplníme šunkovou pěnou a položíme plochou stranou dolů.

  • 2

    Škrabkou nastrouháme z mrkve myškám ocásky a přiložíme k polovinám vejce.

  • 3

    Z dýňových semínek uděláme uši, z hřebíčků oči a z tymiánu vousky. Čumáček vytvoříme z kousku olivy.

Komentáře k receptu