Zapečené minicheesecaky s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Celozrnné sušenky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mascarpone
  • 70 g Cukr krupice
  • 100 g Borůvky
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 109.5 mg
  • Vláknina 800 mg
  • Vitamín A 800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Rozmixujeme 130 gramů celozrnných sušenek (grahamových krekrů) nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Vzniklou směs rozdělíme do šesti malých, nejlépe zavíracích sklenic a přitlačíme ke dnu.

  • 3

    Prošleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, dvěma vejci a jednou lžičkou vanilkové pasty ve velké míse do hladké hmoty. Vzniklou náplň rozdělíme do sklenic a zasypeme borůvkami.

  • 4

    Do pekáče nalijeme vodu asi do poloviny tak, aby voda nepřetékala, nebo nenatekla do sklenic, do vody postavíme naplněné sklenice a pekáč dáme do předehřáté trouby. Pečeme ve vodní lázni asi 25 - 30 minut, dokud náplň až na malý kousek uprostřed neztuhne. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a potom důkladně vychladíme v ledničce.

Komentáře k receptu