Cheesecake s čokoládovou tyčinkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sýr krémový
  • 225 g Créme fraiche
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 400 g Salko
  • 250 g Karamelové sušenky Speculoos
  • 180 g čokoládová tyčinka Daim
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141.6 mg
  • Draslík 94.6 mg
  • Vláknina 114.8 mg
  • Vitamín A 114.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C. Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus , nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové otevírací formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.

  • 2

    Připravíme náplň. Prošleháme smetanový sýr s ricottou a sbíranou smetanou ( nebo crème fraîche ) ve velké míse. Přidáme kondenzované mléko, vejce a najemno nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a znovu prošleháme nahladko. Přimícháme dvě třetiny nakrájené tyčinky Daim nebo Heath tak, aby se kousky ve hmotě rozmístily rovnoměrně. Takto připravenou náplň naneseme na sušenkový základ.

  • 3

    Formu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 10 minut, pak dort posypeme zbytkem kousků tyčinky Daim nebo Heath. Během první fáze pečení se na povrchu náplně utvořila vrstva, která kousky tyčinky udrží. Pečeme dalších 40 - 50 minut, náplň by měla být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Necháme zcela vychladnout, před servítováním by měl být v chladničce alespoň tři hodiny.

Komentáře k receptu