Cheesecake s vanilkovým krémem a želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr krémový
  • 100 g Cukr vanilka
  • 250 g Mascarpone
  • 135 g Jahodové želé
  • 200 g Oplatky růžové
  • 330 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 8 ks Jahody zahradní
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Pudink vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 56.1 mg
  • Vláknina 384 mg
  • Vitamín A 384 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předtím, než chceme cheesecake podávat si připravíme želé, protože by mělo tuhnout přes noc. 135 gramů jahodového želé v kostkách, nebo 100 gramů jahodového želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a do tekutiny vmícháme lžičku vanilkové pasty. Vlijeme do silikonové formy o průměru 18 cm a necháme ztuhnout.

  • 2

    Začneme přípravou sušenkového základu. Růžové oplatky rozmixzjeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.

  • 3

    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

  • 4

    V míse ušleháme do pěny mascarpone, vanilkový cukr a smetanový sýr.

  • 5

    Do misky ze žáruvzdorného materiálu postavené na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a zahřejeme. Přimícháme lžíci vanilkového pudinkového prášku. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky vložíme do teplé smetany. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Smetanu přecedíme na krém, odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila, dohladka prošleháme. Náplň upravíme na základ v dortové formě a cheesecake dáme na 3 - 4 hodiny, nebo přes noc do chladničky a necháme ztuhnout.

  • 6

    Vyjmeme dezert z dortové formy a přeneseme na tác. Silikonovou formu s želé na několik vteřin postavíme do mísy s horkou vodou, aby se želé uvolnilo a vyklopíme ho na cheesecake.

  • 7

    Ušleháme tuhou šlehačku ( 150 ml )a naplníme jí cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky. Malé růžičky nastříkáme po okraji cheesecake a jeden větší kopeček do středu želé. Pokrájíme jahody na plátky a upravíme je okolo spodního okraje želé. jednu celou jahodu položíme do šlehačky, kterou jsme nastříkali do středu želé. Pak posypeme okraj cheesecake barevným drobným zdobením a můžeme podávat. Nakrájením získáme 10 porcí.

Komentáře k receptu