Cheesecake s bonbony marschmallow

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr krémový
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 250 g Bonbony marshmallow
  • 140 g Celozrnné sušenky
  • 140 g Oreo sušenky
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 6 ks Teacake v čokoládě
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 90.2 mg
  • Draslík 34.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme sušenky Oreo, celozrnné sušenky a teacaky, dáme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a stěnu kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Základ by měl dosahovat do výšky asi 3 - 4 cm tak, aby zbylo dost místa pro náplň. Prstem vymodelujeme na horním okraji vlnky.

  • 2

    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

  • 3

    Nahladko prošleháme ve velké míse mascarpone, smetanový sýr, 50 gramů krupicového cukru a lžičku vanilkové pasty.

  • 4

    Nalijeme smetanu ke šlehání do misky ze žáruvzdorného materiálu, postavené na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohřejeme. vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky vložíme do teplé smetany a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a čokoládovou smetanu vešleháme do vanilkového krému. Prošleháme náplň nahladko a upravíme ji na sušenkový základ ve formě, formu uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

  • 5

    Než budeme podávat, předehřejeme gril. Rozpůlíme bonbony marshmallow a těsně vedle sebe je vyskládáme na cheesecake, který pak na několik minut vložíme pod gril. Když začnou bonbony na povrchu karamelizovat, dezert vyjmeme. Při příliš dlouhém zahřívání by se bonbony roztekly a po odstranění ráfku by stékaly po sušenkovém základu, což sice dobře chutná, ale není to pěkné na pohled. Uvolníme sušenkový základ od ráfku, vyjmeme cheesecake z formy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu