Pusinky z ovesných vloček

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.75 hrnek Cukr moučkový
  • 2 hrnek Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 351.8 mg
  • Vláknina 15250.5 mg
  • Vitamín A 15250.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky nasucho opražíme a necháme vychladnout. Polovinu z nich umeleme.

  • 2

    Umleté i nemleté vločky promícháme s moukou, cukrem, změklým máslem a vejci. Vypracujeme těsto.

  • 3

    Pomocí lžičky vykrajujeme z těsta malé kousky a urovnáme je na máslem vymazaný plech.

  • 4

    Pusinky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu