Křehké žloutkové cukroví

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr vanilka
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 112.2 mg
  • Draslík 15.3 mg
  • Vláknina 9.6 mg
  • Vitamín A 9.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sádlo rozpustíme tak, aby nebylo příliš horké. Teplým sádlem důkladně vymažeme formičky na ořechy (nebo jiné formičky).

  • 2

    Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme v robotu 15 minut na hustou hmotu. Přeložíme do misky, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a zlehka promícháme. Všechny vymazané formičky pomoci lžičky naplníme připravenou hmotou. Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut při 140 stupních.

  • 3

    Po upečení necháme chvilku ve formičkách, poté vyklepneme.

Komentáře k receptu