Medová kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 39 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 200 g Džem rybízový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Poleva citronová
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Badyán
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 21.3 mg
  • Vláknina 345.2 mg
  • Vitamín A 345.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce s 1 litrem vody ponoříme misku, ve které rozehřejeme med, přidáme cukr, máslo a vše dohladka rozmícháme. Misku s teplou směsí odstavíme z vodní lázně, přidáme mletou skořicí, mletý badyán, mletý hřebíček, špetku zázvoru, jedlou sodu a vejce. Směs mícháme dohladka, postupně přidáváme hladkou mouku a vypracujeme hladké, vláčné těsto.

  • 2

    Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm, formičkou vykrojíme kolečka o průměru asi 5-6 cm.

  • 3

    Kolečka dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 10-14minut.

  • 4

    Upečená kolečka necháme vychladnout, poté jednu polovinu koleček potřeme pikantním džemem z černého rybízu. Kolečka slepíme, polijeme je citrónovou polevou a po zatuhnutí podáváme.

Komentáře k receptu