Perníčky s medem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 9 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 151 mg
- Vláknina 2113.2 mg
- Vitamín A 2113.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Med spolu s cukrem dáme do vhodné misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně. Metlou šleháme až do rozpuštění cukru. Vybereme z vodní lázně a občasným promícháním necháme volně vychladnout. 
- 
                                2Medovou směs přeložíme do větší misky, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo. Přisypeme mouku, kakao, kypřící prášek, rozklepneme vejce, nakonec vsypeme perníkové koření. Rukou vypracujeme nelepivé a husté těsto. 
- 
                                3Rozválíme je na moukou posypaném vála na velký plát, silný 5 mm. Z těsta formičkami vykrajujeme různé tvary, pokládáme je na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 10-12 minut. 
- 
                                4Po upečení ihned perníčky potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        