Bobříci
Suroviny
- 70 g Cukr třtinový
- 120 g Med včelí
- 200 g Mléko plnotučné sušené
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr moučkový
- 40 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
- 1 kávová lžička Tresť mandlová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sirup Golden
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 12 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 79 mg
- Vláknina 2412 mg
- Vitamín A 2412 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plech vyložíme pečicím papírem. 
- 
                                2Ve vodní lázni rozpustíme cukr s medem a olejem a necháme vychladnout. Poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a práškem do perníku. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme ve fólii alespoň hodinu v chladničce. 
- 
                                3Marcipán připravíme z uvedených surovin. Vodu přidáváme opatrně, musí vzniknout tvárná hmota. Vyválíme válečky na prst silné. 
- 
                                4Z těsta vyválíme obdélníčky, velké tak, by se do nich dal zabalit marcipánový váleček. 
- 
                                5Vytvořené válečky šikmo krájíme a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 20 minut. 
- 
                                6Upečené těsto nechám asi 14 dní uležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        