Marcipánovo - ořechové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Ořechy lískové
  • 85 g Poleva čokoládová
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 85 g Poleva čokoládová bílá
  • 1 kávová lžička Likér mandlový - Amaretto
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 304.2 mg
  • Vláknina 6721.7 mg
  • Vitamín A 6721.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Několik lískových ořechů si odložíme stranou na ozdobu, zbytek jich nasekáme najemno a na pánvi nasucho opražíme.

  • 2

    Na vál položíme marcipán, posypeme 3 lžícemi moučkového cukru, přidáme opražené nasekané lískové oříšky a zakápneme likérem. Ručně prohněteme v kompaktní těsto. Vysypeme na vál zbytek moučkového cukru a uhnětenou hmotu rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 3 cm nebo formičkami vykrájíme různé tvary. Hotové tvary necháme asi 1 hodinu oschnout.

  • 3

    Připravíme si na plotnu středně velký hrnek s vodou a ve vodní lázni si postupně rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládovou polevu. Vzniklé cukrovinky rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu obalíme v hořké, druhou polovinu v mléčné čokoládě. Zbylou část od každé polevy si ponecháme stranou.

  • 4

    Celé lískové oříšky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu z nich namočíme do zbytku hořké polevy poklademe jimi kousky polité bílou polevou. Druhou polovinu omočíme v bílé polevě a nazdobíme s nimi kousky máčené v hořké čokoládě.

Komentáře k receptu