Čokoládoví kapucínci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 100 g Čokoláda mléčná
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Tuk ztužený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 290.3 mg
  • Vláknina 8360 mg
  • Vitamín A 8360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Loupané mandle nasekáme na jemné nudličky.

  • 2

    Na pávni rozehřejeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí na zlatý karamel. Odstavíme, promícháme s mandlovými nudličkami a vanilkovým cukrem.

  • 3

    Hmotu vlijeme do nádoby vyložené pečicím papírem a necháme vychladnout. Potom karamel s mandlemi nalámeme nebo nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    V horké vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a promícháme ji se ztuženým tukem. Odstavíme z lázně a necháme mírně zchladnout.

  • 5

    Do čokolády zamícháme nalámaný karamel. Z hmoty odebíráme lžící menší kousky, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Cukroví necháme zaschnout.

Komentáře k receptu