Mandlové košíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 116.6 mg
  • Draslík 41 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, cukru, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a chladníme asi 30 minut.

  • 2

    Marcipán rozdrobíme, smícháme s vejcem, žloutkem a rumem.

  • 3

    Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát, položíme ho na vymaštěné formičky a těsto vmáčkneme. Okraje odřízneme, zbylé těsto prohněteme, vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky.

  • 4

    Náplň rozdělíme do formiček, navrch ozdobně položíme proužky těsta.

  • 5

    Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ve formičkách, vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme.

Komentáře k receptu