Mandlové lupínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrnek Mandle
  • 0.5 hrnek Cukr moučkový
  • 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 129.2 mg
  • Vláknina 3987.7 mg
  • Vitamín A 3987.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj zašleháme cukr, mouku a neoloupané, omyté a osušené celé mandle.

  • 2

    Formu na srnčí hřbet silně vymažame máslem, nalijeme do ní těsto a rozetřeme je. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 3

    Teplý moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

  • 4

    Druhý den nakrájíme ostrým nožem tenké mandlové lupínky.

Komentáře k receptu