Maminčiny zázvorky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 160 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 88.3 mg
  • Vláknina 1256 mg
  • Vitamín A 1256 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou mouku, 1 lžíci mletého zázvoru a v míse důkladně propracujeme všechny suroviny. Vypracované vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a odložíme na 2-3 hodiny do chladna.

  • 2

    Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na placku o síle 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary.

  • 3

    Vykrojené zázvorky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a nejlépe přes noc je odložíme do chladnější místnosti.

  • 4

    Druhý den si předehřejeme troubu na 220 °C. Zázvorky pečeme dozlatova přibližně 5-8 minut, podle typu trouby. Hotové zázvorky mají lehce narůžovělý okraj. Nesmíme je v troubě nechat déle, o chvíli později by ztmavly a připálily by se.

  • 5

    Upečené zázvorky necháme vychladnout a odložíme do papírové krabice nebo dózy. Uskladníme je v chladnější spíži. Zázvorky změknou přibližně za 2 týdny.

Komentáře k receptu