Věnečky sypané cukrem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 3 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 81.4 mg
  • Vláknina 2532.8 mg
  • Vitamín A 2532.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z prosáté mouky, cukru, změklého másla, pomerančové kůry vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme silnější plát, vykrajujeme kolečka a ze středu vykrojíme malé kolečko, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Věnečky potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky a hrubým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu